Vallisaaren–Kuninkaansaaren rauniot 14.11.2020

Tervetuloa Vallisaaren–Kuninkaansaaren raunioretkelle 14.10.2020. Retkellä tutkitaan saarien piiloon jääneitä raunioita ja rakennelmia.

Maastohavainnoinnin tukena käytetään historiallisia venäläisiä rakennepiirustuksia ja vanhoja suomalaisia valokuvia. Retken pituus on noin viisi kilometriä.

Lipun hinta 38 e, lapset (5–15. v) puoleen hintaan. Maksu sisältää laivakuljetukset ja opastuksen saarilla. Alus lähtee Kauppatorilta Korkeasaaren laiturista klo 11 ja palaa kello 17.30 mennessä. Laivana on Suomen saaristokuljetuksen tilava m/s Wellamo. Aluksessa on lämmitys. Retken aikana pidetään ruokatauko omilla eväillä. Retken aikana pidetään picnik-tauko omilla eväillä. Ilmoittautuminen edellytetään toimisto@aarresaaret.fi 12.11. mennessä.

Lisätiedot
Jarmo Nieminen
jarmo.nieminen@aarressaret.fi

Maksu sisältää laivakuljetukset ja opastuksen saarilla. Alus lähtee Kauppatorilta Korkeasaaren laiturista klo 11 ja palaa kello 17.30 mennessä. Aluksenan on Suomen saaristokuljetuksen tilava m/s Wellamo. Laivassa on lämmitys. Retken aikana pidetään ruokatauko omilla eväillä.

Ilmoittautuminen edellytetään toimisto@aarresaaret.fi 12.11. mennessä.

Tervetuloa retkelle 🙂

Lisätiedot
jarmo.nieminen@aarresaaret.fi

Vallisaari vuonna 1932.
Records creator: VeSA linnoitus- ja rakennuspiirustukset, \nArchive/Fond: VeSA Suomenlinnan linnoitus- ja rakennuspiirustusten arkisto, \nSeries: Vallisaari, \nUnit: VAL:0486 VALLISAARI RAKENNETTU PATTERI , \nInclusive dates: 1855 – 1855\n
Records creator: VeSA linnoitus- ja rakennuspiirustukset, \nArchive/Fond: VeSA Suomenlinnan linnoitus- ja rakennuspiirustusten arkisto, \nSeries: Vallisaari, \nUnit: VAL:1086 VALLISAARI PYSTYSUORAJALUSTAISET ETÄISYYSMITTARIT, \nInclusive dates: 1901 – 1901\n
Kustaanmiekan kalkkitiilinen vartiorakennus 1880-luvulta.
Vallisaaren ensimmäisen suomalaisen uudisasukasperheen asunto Aleksanterinpatterin lähellä.
1800-luvun lopulla venäläinen tykistövaja.
Vanha kasarmialueen keittiö. Rakennettu 1800-luvun lopulla.