Vallisaaren haudat ja unohdetut hautausmaat 28.11.2020

Marraskuun 28. iltapäivällä jatkamme Vallisaaren teemaretkiä. Aiheena on Vallisaaren haudat ja unohdetut hautausmaat. Retki alkaa Kauppatorilta klo 11:00 ja päättyy takaisin klo 15:30 mennessä. Aluksena on Suomen Saaristokuljetuksen tilava m/s Wellamo, jossa on kansitilojen lisäksi 65 hengen lämmitettävä kajuutta ja kaksi WC:tä.

Kiertelemme saaressa kolmen tunnin verran ikivanhoilla ruotsalaisen ja venäläisen ajan siviili- ja sotilashautausalueilla. Vallisaareen haudattiin lukematon määrä 1700-luvun merisodissa menehtyneitä ja saaren Luotsikylän asukkaita, 1800-luvulla Viaporissa ja saaren kolerasairaalassa kuolleita ja 1906 Viaporin kapinan taisteluissa kuolleita.

LÄHDE: Museovirasto Finna.fi.

Kävelyretken pituus on 4–5 kilometriä. Liikumme myös maastossa kävelyteiden ulkopuolelle. Retken puolivälissä pidämme evästauon Kustaanmiekan picnik-paikalla. Retken vetää historioitsija Jarmo Nieminen.

Sään ja maaston mukainen varustus. Omat eväät. Merimatkojen aikana maskisuositus. Retken hinta on 38 euroa. Lapset 5–15 vuotta puoleen hintaan. Maksu sisältää laivamaksut ja opastuksen saaressa.

Ilmoittautuminen retkelle osoitteeseen toimisto@aarresaaret.fi viimeistään torstaina 26. päivä.

Tervetuloa
Jarmo Nieminen /Aarresaaret

jarmo.nieminen@aarresaaret.fi

045 656 7542