Ensimmäiset tykkiretket olivat menestys – retket jatkuvat 5.8.2017

Sunnuntaina 30.7. järjestettiin ensimmäistä kertaa poliisilailla suljettuun Vallisaaren Eteläkärkeen retket suomalaisiin kylmän sodan aikaisiin 100 mm:n tornikanuunoiden maanalaisiin ja -päällisiin tiloihin. Retket onnistuivat hienosti. Seuraavan kerran retket toistetaan jo lauantaina 5.8.2017. Ohjeet uusille retkille ilmoittautumisesta kuvakertomuksen lopussa. Ohessa kuvia retken tunnelmista.

 

 

Ohjeet 5.8. retkelle osallistujille

 

Vallisaaren tykkiretket jatkuvat poliisilailla suljettuun saaren Eteläkärkeen lauantaina 5.8.2017. Vajaan kolmen tunnin kestoisella retkellä tutustutaan suomalaisen 100 mm:n tornikanuunapatterin keskiöluolaan, tulenjohtobunkkeriin, tykkitornien maanalaisiin tiloihin ja toki alueen koskemattoman villiin luontoon.

Kuhunkin ryhmään voidaan ottaa noin 20 henkilöä. Ryhmät ovat:

1) 10:30–13:00
2) 13:30–16:00
3) 16:30–19:00.

Sitova ilmoittautuminen osoitteeseen toimisto@aarresaaret.fi. Voimme ottaa näille tykkiretkille vain rajoitetutun määrän osallistujia/retki, joten retket täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisviestissä pyydetään kertomaan, mihin ryhmään on halukas ja osallistujien määrä. Vahvistus sähköpostissa.

Retken hinta on 39 e/hlö, lapset 7–16 v 16 e. Retki ei sovellu nuoremmille. Maksu retken alkaessa luottokortilla.

Tykkiretki alkaa ja päättyy Vallisaaren Lattamolaakson Jäätelökahvila Pajan pihalle, joka on oheisessa opaskartassa kohde numero 6. Retki sisältää kohteet järjestyksessä 18, 21, edellisen eteläpuoleinen 20 (1. tykki), 17 ja läntinen 20 (3. tykki). Retken pituus on noin kaksi kilometriä.

Aarresaaret-opas (Gummerus 2017).

 

Aarresaaret varaa osallistujille suojakypärät ja huomioliivit, jotka maanomistaja ja pelastusviranomaiset edellyttävät mentäessä poliisilailla suljetulle alueelle ja sen maanalaisiin tiloihin. Järjestelyiden takaamiseksi ryhmien mukana on kaksi opasta. Retket johtaa ja vetää Jarmo Nieminen, everstiluutnantti evp.

Osa retkestä toteutetaan viidakkomaisessa ympäristössä, jossa kulkureittejä ei ole raivattu. Siksi osallistujien on pukeuduttava pitkälahkeisiin housuihin ja myös käsivarret peittäviin vaatteisiin sekä tukeviin retkeilyjalkineisiin. Osallistujaa pyydetään ottamaan mukaan oma taskulamppu (vast.). Toteutetaan myös sateella. Valokuvaaminen on sallittu.

Lisätietoja:

jarmo.nieminen@aarresaaret.fi
045 656 7542.