Retket

Jarmo Nieminen 2015
Vallisaaren huuhkaja. Jarmo Nieminen 2015

AARRESAARET –opastustiimi järjestää elämysretkiä ja -risteilyjä Helsingin saaristoon erityisesti Isosaaren, Vallisaareen ja Kuninkaansaareen sekä Vasikkasaareen, Vartiosaareen, Kuivasaareen, Pihlajasaareen, Espoon Suvisaaristoon, Sipoon Kaunissaareen sekä Helsingin ulkomeren luodoille.

Arresaarelaisten kerronta on persoonallista saarten menneisyydestä ja hyvä ymmärrys retkellä esiin putkahtavista yllättävistäkin luontoelämyksistä sekä maastossa olevista oudoistakin rakenteista ja esineistä.

Retkillä tutustutaan ja ihastutaan Helsingin omaleimaisen ainutlaatuisten saariston luontoon ja historiaan. Jokaisella oppaalla on henkilökohtainen innostus ja ymmärrys merestä ja saaristosta.

Retkillä on erilaisia asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöityjä teemoja kuten luolaretkiä, tutustumista saarten kulttuuri- ja sotahistoriaan, linnoituksiin ja arkkitehtuuriin, maastoretkiä suljetuille alueille, valokuvausretkiä, öisiä lepakko- ja kummitusretkiä sekä kasvi- ja linturetkiä.

2016_05_08_7D_8227_jniedit
Aarresaarten valtias. Isosaari. Jarmo Nieminen 2016

Peruskierrosten rinnalla järjestetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä teemoja kuten seminaari-, liikunta-, TYKY– ja virkistyspäiviä, picnik-retkiäkin.

Ryhmä järjestää erikoisretkiä Vallisaaren poliisilailla suljetulle alueelle Kylmän sodan kuumiin hetkiin ja bunkkerikierroksia ikivanhoihin maanalaisiin tiloihin, valokuvauskursseja, yölaulaja-, lepakko- ja kummitusretkiä sekä kasvi- ja linturetkiä.

Retket voidaan kohdentaa myös koululais- ja perheryhmille. Opastuskielinä on suomi, ruotsi ja englanti sekä erikseen sovittaessa italia, venäjä ja saksa.

Vuoden 2020 uutuutena on supernopealla kumiveneellä tehtävät pienryhmäretket Helsingin saaristoon.

Ota yhteyttä

jarmo.nieminen@aarresaaret.fi
045 656 7542