Saaristoretket

Kansikuva

Keisarin perintö -näyttely Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa 10.6.–11.9.2016.

Keisarin perintö johdattelee katsojat Helsingin edustalle, Kruunuvuorenselkää reunustaville sotilaiden muokkaamille salaperäisille saarille Vallisaaren, Kuninkaansaaren ja Santahaminaan. Taidenäyttelyn elämyksiä täydennetään opastetuilla risteilyillä ja retkillä saarien kiehtovaan luontoon ja historiaan kesällä 2016. Saarten tarinat kerrotaan uusissa kirjoissa Keisarin perintö – Kertomuksia Helsingin sotilassaariston historiasta (Gummerus 2016) ja Viaporin kapina (Into Kustannus 2016).

Jarmo Niemisen valokuvat ja Petri Asikaisen multimediat kertovat saarien villistä luonnosta ja mystisestä menneisyydestä. Saarten historia avautuu Alpo Tuurnalan maalauksissa. Näyttelyn ilmeen on luonut Timo Saramaa.  Tekijät ovat kokeneita saariston ja meren tuntijoita ja dokumentaristeja.

Näyttelyä ovat tukeneet Aarresaaret (GreenMent Finlad Oy), Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto, Gummerus Kustannus Oy, Virka Galleria, OM Yhtiöt Oy (Opastemestarit ja Art4you) ja Royal Line. Kiitos kuuluu myös Metsähallituksen Etelä-Suomen luontopalveluilla, Kaartin jääkärirykmentille ja Rannikkoprikaatille kuvaustoiminnan mahdollistamisesta ja avustamisesta.