Retket

 

2016_05_08_7D_8227_jniedit
Aarresaarten valtias Vallisaaren yllä. Jarmo Nieminen 2016

 

AARRESAARET –opasryhmä järjestää ja toteuttaa elämysretkiä ja -risteilyjä vuonna 2018 Helsingin saaristokohteisiin erityisesti Isosaareen, Vallisaaren, Kuninkaansaareen ja myös Lonnaan, Vasikkasaareen, Vartiosaareen, Kuivasaareen ja Sipoon Kaunissaareen. Retkillä tutustutaan ja ihastutaan ainutlaatuisten saarten luontoon ja historiaan. Jokaisella oppaalla on henkilökohtainen innostus ja ymmärrys Helsingin saaristosta. Aarresaarelaisten kerronta on persoonallista saarten menneisyydestä ja ymmärrys retkellä esiin putkahtavista yllättävistäkin luontoelämyksistä sekä maastossa olevista oudoistakin rakenteista ja esineistä.

Peruskierrosten rinnalla järjestetään asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä teemoja kuten tyky-retkiä, picnik-retkiä, tutustuminen saarten eriskummalliseen luontoon, kulttuuri- ja sotahistoriaan, linnoituksiin sekä arkkitehtuuriin.

Ryhmä järjestää myös maastoretkiä Vallisaaren suljetuille alueille ja ikivanhoihin maanalaisiin tiloihin, valokuvauskursseja, öisiä yölaulaja-, lepakko- ja kummitusretkiä sekä kasvi- ja linturetkiä. Retket voidaan kohdentaa myös koululais- ja perheryhmille. Opastuskielinä on suomi, ruotsi ja englanti sekä erikseen sovittaessa italia, venäjä ja saksa.

Ota yhteyttä

jarmo.nieminen@aarresaaret.fi
045 656 7542